dinsdag, september 12, 2006

Dutchvlog Tutorial - Subscribe to RSS Feed with iTunes



Click to start video

In slechts drie minuten laat Dutchvlog zien hoe je iTunes kan gebruiken als feed aggregator en hoe je kan "subscribe to podcast" met de Dutchvlog RSS Feedburner feed. Als het eenmaal opgezet is kan je automatisch zien wanneer er iets nieuws is gebupliceert en hoe je de video meteen in iTunes kan afspelen.
Als je dit eenmaal door hebt gaat er een compleet nieuwe wereld voor je open. Binnenkort maken we een Tutorial zodat jij zelf een Feedburner RSS feed kan branden voor je eigen vodcast!

woensdag, september 06, 2006

Dutchvlog Tutorial - Movie Maker 06 - De Tijdlijn


Click om video te starten

Wij schakelen nu eindelijk over naar de tijdlijn.

De tijdlijn is waar het echt monteren plaatsvindt. Wij bekijken eerst de kenmerken van de tijdlijn en van de video-spoor en zien;- hoe de clips die wij in de storyboard hebben gezet vertaald worden in de tijdlijn; hoe wij clips en grafisch materiaal korter kunnen maken of opdelen en hoe we ongewenste stukken kunnen verwijderen.

Met de tijdlijn kan je bepalen - tot in de frame nauwkeurig - wat er in jouw video producties gebeurd.

Nu ook te downloaden voor je video-iPod

dinsdag, september 05, 2006

Dutch Vlog Tutorial - Movie Maker 05 - De Storyboard



Click om video te starten

(Alle tutorials en meer zijn te vinden op www.dutchvlog.nl)

De storyboard modus in Movie Maker is een goed instrument om snel een eerste grof opzetje te maken van je productie. In dit clip ziet hoe je

- clips kan toevegen aan de storyboard

- hoe je video-overgangen tussen clips kan toevoegen

- hoe je video-effecten aan een clip kan toevegen

- hoe je foto's en grafisch materiaal kan toevoegen

Je kan vervolgens je werk bekijken in de playback scherm. Er is altijd ruimte voor verbetering en dat doen we in de volgende onderdeel - De Tijdlijn

Formats available: Quicktime (.mov)

maandag, september 04, 2006

Dutchvlog Tutorial - Movie Maker 04 - Import



Click om video te starten

(De Dutchvlog Tutorials en nog veel meer zijn ook te vinden bij www.dutchvlog.nl )

Behalve je vastgelegde video clips wil je misschien ook muziek, foto's of grafisch materiaal gebruiken om je montage interessanter te maken. Je kan zelfs een goed verhaal maken zonder video clips en alleen met foto's, titels en muziek. Misschien heb je een voice-over, dwz ingesproken commentaar, opgenomen en je wil het onder jouw beelden gebruiken.

In dit clip bekijken we hoe je audio, muziek en foto bestanden kunt importeren in Movie Maker. Wij bekijken ook heel snel hoe je jouw bestanden het beste kan organiseren. Na deze stap hebben wij voorlopig genoeg materiaal in onze collecties om in de volgende clip te beginnen met een montage.

zondag, september 03, 2006

Dutchvlog Tutorial - Movie Maker 03 - Capture



Click om video te starten

(Alle tutorials en meer zijn ook te vinden op www.dutchvlog.nl)

Je kent het wel!
Al die mini dv bandjes waarvan je een selectie laat zien aan de visite op een verjaardag. Je sluit je dv cam op de TV aan en de visite worden blootgesteld aan het volledig bandje inclusief alle "ja dat ging even mis" momenten.

Dat hoeft niet meer! Jouw tijd is nu gekomen!
Je kan ze nu verbluffen met jouw geniaal en creatief gemonteerde videoproducties die op je computer spelen vanaf je eigen vlogkanaal op internet! Das pas cool! Maar voor dat je dat kunt moet jouw beste videoclips de computer in zien te krijgen. Je moet jouw beste video materiaal voor de eeuwigheid gevangen nemen en smeden tot een sterk verhaal. - capture! In dit clipje zien wij in vijf en een half minuten, stap voor stap hoe je doet met Movie Maker zodat je later goed en bruikbaar materiaal overhoudt voor je montage.

zaterdag, september 02, 2006

Dutchvlog Tutorial - Movie Maker 02 - De Basis


Click om video te starten

Voor de volledigheid beginnen we bij het begin. Dit tutorial is dan bedoeld voor degenen die nog geen kennis hebben gemaakt met Movie Maker en zeker niet voor degenen die de afgelopen 30 jaar in Hollywood hebben gewerkt!

Fundamentele dingen zoals het vinden van Movie Maker, het aanmaken van een nieuwe project, de relatie tussen je camera en je computer, het organiseren van je bestanden en de basis beginselen van de Movie Maker interface worden hier behandeld. Helaas moet je hier even doorheen als je straks niet in de knel wil komen verderop in het proces…..maar de vruchten!!….Je bent dan goed op weg deel te nemen aan een groeiende stem